2023 – 1/52 NEW START

Het is 2023 (al een paar dagen), dat betekent dat de meeste mensen weer zijn begonnen met hun goede voornemens. Hoeveel mensen zullen de goede voornemens vast houden? Vast niet heel veel (al hoop ik natuurlijk van wel – en het is zeker mogelijk).

Wat belangrijk is met goede voornemens is dat je de stapjes heel klein maakt, want waarschijnlijk ga je jouw leefstijl aanpassen: beter eten, stoppen met roken, minder/geen alcohol drinken. Om in 1x cold turkey te stoppen is waarschijnlijk moeilijk, daarom kun je dit het beste in stapjes doen.

Maak het doel als eerst wat duidelijker. Neem bijvoorbeeld beter eten, wat is voor jou beter eten? Is dit thuis eten ipv uit eten gaan? Is dit meer groenten en minder gefrituurd spul? Is dit meer eiwitten? Is dit minder vet of juist minder suiker? Meer light producten of juist helemaal niks meer wat bewerkt is?

Stel je wil meer thuis eten dan uit eten gaan. Dan kun je kijken naar waarom je uit eten gaat. Is het uit gemak? Of juist omdat je het lekker vindt? Als het uit gemak is kun je gaan mealpreppen. Zoek wat gerechten uit die je makkelijk kan maken (bijvoorbeeld chili) en kan opwarmen. Maar is het omdat je het lekker vindt, dan kun je gaan kijken hoe vaak je uit eten gaat. Is dit 3 keer per week (even extreem), dan kun je misschien eerst 1x uitgebreid thuis koken en 2 keer uit eten. Dan misschien 1x thuis, 1x afhaal en 1x uit eten. Dan 1x thuis en 2x afhaal en daarna 2x thuis koken, 1x afhaal en vervolgens alleen maar thuis koken. 

Kun je gewoon niet koken of heb je geen inspiratie? Kijk dan bijvoorbeeld naar recepten online of van die maaltijdboxen zoals Hello Fresh of Marley Spoon (non spon haha). Daar wordt alles tot in detail beschreven en bedacht voor je.

Zelf vind ik het overigens helemaal niet fijn om in goede voornemens te denken, maar juist in doelen. Want goede voornemens houden mensen vaak niet vol, maar doelen zijn (ondanks dat het bijna hetzelfde is) anders. Je kan vallen, opstaan, maar als je blijft doorgaan faal je nooit (life hack)! 

Wat zijn mijn 2023 doelen? 

Sportdoelen:

Gezondheidsdoelen:

Lifestyle doelen:

Studie doelen:

Website goal:

Meer is natuurlijk altijd meegenomen! Maar dit is het belangrijkste voor nu. 

En ook belangrijk:

Vind kleine overwinningen in elke dag (voor mij werkt dat het fijnst en helemaal als de win in de ochtend is), zo blijf je gemotiveerd! 

Dus let’s get our shit together & just do it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

FRee pdf download

Mini food guide

In 6 stappen bewuster eten! In deze mini food guide vind jij alle tips om te starten met een bewustere leefstijl.

Ik houd je op de hoogte van alle ins en outs van IVK lifestyle.

Afmelden voor de emails kan op ieder moment