MIJN TRAININGS SCHEMA

Het is zo belangrijk om een goed trainingsschema te hebben, want wie wil er nou in de sportschool zijn (of thuis trainen) en dan niks bereiken? Juist, niemand. Je progressie bijhouden met behulp van een schema kan zoveel helpen! Zo kun je precies zien waar je niet verder komt en juist ook hoe je beter wordt.

Hoe vaak je traint is echt helemaal afhankelijk van jouw tijd en jouw doelen. Sowieso raad ik aan om minimaal 2x per week te trainen (anders is het zonde en kom je niet echt vooruit), 3x is helemaal ideaal. Wil je vaker trainen dan 3x? Dan heb je echt een goed schemaatje nodig met een goede verdeling van wat je wanneer traint en wanneer je rust pakt.

Persoonlijk werk ik (op het moment) met een upperbody, lowerbody en een cardio’dag’ schema. Elke training doe ik 2x per week, dus ik train 6 keer (soms 5, dan skip ik een cardio dagje). De cardio dag heeft ook een klein buikspier circuitje – dus het is niet alleen maar cardio. 

Het ziet er ongeveer zo uit:
Maandag – Cardio en abs
Dinsdag – Upper body
Woensdag – Lower body
Donderdag – Rust 
Vrijdag – Cardio en abs
Zaterdag – Upper body
Zondag – Lower body

Maar natuurlijk wisselt het ook wel eens afhankelijk van of ik veel tijd heb die dag en waar ik mijn training doe (is het in een andere sportschool of is het op een vertrouwde plek – vaak doe ik in een compleet nieuwe sportschool het liefst alleen wat cardio en buikspieren omdat mijn supersetjes dan niet altijd lukken).

Wat zijn supersetjes? Het zijn eigenlijk 2 oefeningen die je combineert, dus je hebt bijvoorbeeld een push up en een pull up, en die wissel je af. 1 setje push ups, 1 setje pull ups, rusten en opnieuw.

Probeer altijd samen met een trainer jouw perfecte schema samen te stellen, of doe hierin je eigen research. Er zijn zoveel manier om goed te trainen, soms kan het ook even duren voordat je de manier vindt die bij jou past. Wat ik nu aan het doen ben doe ik pas 4 weekjes, dus dit is ook puur een uitprobeerseltje met mijn nieuwe doelen (3 pull ups en de perfecte push up kunnen).

Dus, wat is MIJN schema:

Trainingsschema van de upper body dag

Neem dit niet klakkeloos over en kijk echt naar wat jouw lichaam kan en waar jij op moet focussen. Misschien heb je een beetje een bochel en moet je juist meer focussen op je rug, of last van je schouders en wil je daar extra aan werken. Ook als je maar 2-3x per week traint zou ik het helemaal anders aanpakken, dan zou ik geen splitschema (benen en bovenlijf op losse dagen) volgen.

Dus, stel samen met een trainer jouw schemaatje op en ga lekker aan de slag! Dit is jouw moment om te knallen! Winter is coming, dus lekker veel tijd om aan die summer body te werken (als dat jouw doel is).

En het is natuurlijk ALTIJD tijd om aan een fitter/sterker lijf te werken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FRee pdf download

Mini food guide

In 6 stappen bewuster eten! In deze mini food guide vind jij alle tips om te starten met een bewustere leefstijl.

Ik houd je op de hoogte van alle ins en outs van IVK lifestyle.

Afmelden voor de emails kan op ieder moment