SNICKERTAART

Snickertaart, maar dan zonder zooi, een dadel snicker taart. Deze taart bestaat eigenlijk alleen maar uit dadels, noten en chocola. Oke en uit pindakaas, maar dat valt onder noten bij mij. Ook is de taart ontzettend makkelijk te maken, het is alleen een klein beetje een plakkerige bende. MAAR daarna heb je ook wat! De taart is echt ongelofelijk lekker en je gaat ‘m zeker vaker dan 1x maken.

Let op, ondanks dat dit een taart is met ‘gezondere’ ingrediënten, heeft deze taart natuurlijk nog steeds veel suiker. Eet ‘m dan ook met mate.

Tip: wil je kleinere taartjes? Maak ze dan in een cupcake vormpjes!

Wat heb je nodig?

1,5 kilo medjoul dadels (met pit)
200 gram 100% pindakaas
220 gram ongebrande cashews
90 gram 75% chocolade (of een andere als jij dat lekkerder vindt)
Snufje zeezout

Hoe maak je het?

  1. Ontpit de dadels.
  2. Blend de cashewnoten in een keukenmachine fijn tot kleine stukjes
  3. Blend nu de helft van de dadels fijn in de keukenmachine. Als dit te hard is of niet goed fijn wordt gemalen kun je er een mini beetje water bij doen.
  4. Mix de dadelpasta met de cashewnoot stukjes tot een ‘bodem’ en pers dit in de cakevorm(pjes)
  5. Doe de 2e helft van de dadels in de keukenmachine en meng dit fijn tot een pasta (met weer een mini beetje water als dat niet lukt). Voeg vervolgens de pindakaas en het snufje zeezout daar bij en mix het tot een gladder geheel.
  6. Smeer dit bovenop de taart bodem. Maak je spatel of lepel nat met warm water als het een plak bende is – dit helpt.
  7. Als laatste gaan we de chocolade smelten. Dit kan in een pannetje, in de magnetron, wat jij fijn vindt. Zelf doe ik het altijd in een pannetje. Gebruik je melkchocolade of witte chocolade, doe dit dan au bain marie. In principe kan het met de pure gewoon rechtstreeks op de pan (dat is bij mij nog nooit fout gegaan haha). Als dit gesmolten is gieten we het over de taart en zorg je dat het de hele bovenkant bedekt.
  8. Nu moet de taart even een uurtje of 2 in de koeling om wat harder te worden. Als je kleinere taartjes hebt gemaakt zal dit wat korter zijn, kijk gewoon naar de chocolade en of deze weer hard is.
  9. SMULLEN MAAR!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FRee pdf download

Mini food guide

In 6 stappen bewuster eten! In deze mini food guide vind jij alle tips om te starten met een bewustere leefstijl.

Ik houd je op de hoogte van alle ins en outs van IVK lifestyle.

Afmelden voor de emails kan op ieder moment